ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, beraberinde ABD Dış İşleri Bakanlığı Türkiye Masası Görevlisi Mark Schopiro ile birlikte Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) ziyarette bulundu.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan ile birlikte ağırladığı ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz’e yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, çözüm sürecine destek olmalarını istedi. Çözüm sürecinin bölge ekonomisi açısından önemi üzerinde durulan görüşmede Sayar, gelişen süreçle beraber yatırımcıların daha uzun vadeli programlar yapmaya başladığını, hem yereldeki hem de dışarıdan gelen yatırımcıların, buradaki fırsatları değerlendirmek üzere ilgi gösterdiklerini belirtti. Sayar, "Diyarbakır’ın genç nüfus ve turizm potansiyeli düşünüldüğünde, kentin sosyoekonomik anlamda maalesef hak etmediği seviyede olduğunu görüyoruz. Bunun en önemli sebebi güven ortamının kalıcı anlamda sağlanmamış olmasıdır. Ekonomik gelişme için Diyarbakır’ın ihtiyacı olan asıl şey kalıcı barışın sağlanmasıdır" dedi.

Diyarbakır’ın iç pazara ve Ortadoğu pazarına olan yakınlığının önemli bir avantaj olduğuna da değinen Sayar, bu avantajın doğru kullanılması için Ortadoğu’da yaşanan karmaşanın bir an önce sona ermesi gerektiğini dile getirdi.

Diyarbakır TSO’nun 130 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en eski odalarından olduğuna da değinen Sayar, bu durumun Diyarbakır’da geçmiş zamanlarda da ekonomik anlamda önemli faaliyetler yürüttüğünün en önemli göstergesi olduğunu söyledi.