Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır’ın Bismil İlçe Başkanlığı görevine Mehmet Kızılkaya atandı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Mehmet Kızılkaya’ya destek olmak ve 18 Şubat tarihinde yapılacak olan kongre öncesi bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bismil’e giderek incelemelerde bulundu.

Görevlendirme yapılan yeni teşkilat başkanı Mehmet Kızılkaya’yı ziyaret eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, hedeflerinin 2023 vizyonuna doğru hızla ilerlemek olduğunu söyledi. Budak, "Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat görevlendirilen Mehmet Kızılkaya kardeşimize hep beraber sahip çıkmak mühimdir. Teşkilatlarımız seçimden seçime değil, her daim milletimizin hizmetindedir. Hedeflerimize ve 2023 vizyonumuza doğru hızla ilerliyoruz. Türkiye, artık kendi tarihine, kültürüne, şartlarına uygun yeni bir yönetim tarzını geliştirip uygulayabilecek güce, olgunluğa, ve özgüvene kavuşmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev verilen Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ise, öncelikli hedeflerinin birlik ve beraberlik içerisinde ilçenin sorunlarını çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi. Kızılkaya, "Bizim öncelikli hedefimiz birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizin her türlü sorunu çözüme kavuşturmaktır. Malumunuz üzere ilçemiz mozaik bir ilçe olup her kesimden insanımız mevcuttur. Tek gayemiz partimizin esas olan amacı 80 milyonu kucaklayıp hizmet etmektir. Yönetimimiz ile ilçemiz için projeler üretip milletimiz ile birlikte gerekli olan bütün çalışmaları yapacağız ve halkımızın bütünlüğünü sağlayacağız. Gayemiz milletimize hizmettir, bu hususta kimsenin şüphesi olmasın her daim milletimizin hizmeti için her an her yerde olacağız inşallah. Bizlere nasip olan bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz Allah’ın izniyle. Bu bir dava ve hizmet mücadelesidir. 18 Şubat 2018 pazar günü yapılacak Bismil İlçe Kongresi için de davaya gönül vermiş bütün kardeşlerimizi kongreye davet ediyoruz. Bu günü bir beraberlik ve dayanışma günü olarak ilan edip üzerimize düşen bu şerefli vazifeyi davamız ile pekiştirerek milletimize hizmete dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu.