Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kobani eylemlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü’nün ailesini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu.

IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto yürüyüşlerinin sokak eylemlerine dönüşmesinin ardından, Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde, kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü, bir grup tarafından öldüresiye dövüldükten sonra bıçaklanmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kurban eti dağıtırken saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti. İçten, Yasin’in ailesinin her zaman yanında olduğunu söyledi. İçten, "Taziye ziyaretine geldik. Aile çok acılı ve duygusal davrandı. Yasin’in taziyesini kurmadı. Kardeşimizi şehit edenler daha doğrusu katledenler canice davranmıştır. Sadece, Yasin katledilmedi. 77 milyon insanın yüreğini, sevgisini ve barışa olan duygularını katlettiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını getirdik. Ailenin her dahim yanında olduğunu ve Yasin’in şehadeti ülkeye barış, sevgi ve kardeşlik fidanlarını ekeceğine inanıyoruz. Her şeye rağmen şiddetten yana olmadığımızı haykırmaktayız. Sevgi ve barış bizim coğrafyamızda temel olan ilkelerdi. Siyaset yaptıklarını düşünenler Yasin’in kanına ellerini doladı. Kim olursa olsun sokaklar sorunlarımızı çözmez. TBMM, Yasin kardeşimizin duygularını ifade edecek ve referans alınacak olan bir yerdir. Maalesef Diyarbakır’daki olaylarda siyaset yaptığını düşünenler insanları sokağa davet etti. Yasin kardeşimiz gibi 40’a yakın insanımızın kanlarını ellerini bulaştırdılar. Biz şiddet ve ötekileştirme şeklinde davrananlara şiddetle kınıyoruz. Elbette devlet olarak yapmamız gereken en önemli şey katilleri bulmak ve adaletin karşısına çıkarmaktır. Bu tür olayların olmaması yönünde hukuki tedbirler almaktır. Birileri yıllarca Diyarbakır’da eline taş ve molotof alanların hakkını savundu. Tabi savundukları haksa savunsunlar. Yasin’in ailesi de bizlerde ve Diyarbakır’ın çoğunluğu muhafazakar insanlardır. Dindar olan insanlardır. Birliğine, bütünlüğüne ve kardeşlikten yana olan bütün insanlar sürekli molotoflara taşlara maruz kalmıştır. Özellikle AK Parti’nin Kürt milletvekilleri şiddetin yanında olmadı. Bizim için Kürt sorunu bitmiştir. Birileri şiddet eylemi içerisinde olanları savunmaktadır. Biz ise bu olaylara maruz kalanları savunmaktayız. Yasin kardeşimin saadetini kutluyorum. 16 yaşında kurban eti dağıtan çocuğumuz şehit olmuştur. Allah şehadetini kabul etsin, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Yasin Börü’nün babası Fikri Börü ise, oğlu Yasin’in şehit olduğunu ve böyle olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Baba Börü, "Barış kardeşlik istiyorum. Devlet yetkililerinden bunu bekliyoruz. Başka ana, babalar ve kardeşler ağlamasın. Benim oğlum şehit oldu. İçim yanmaktadır. Kimsenin bu şekilde yüreği yanmasın" diye konuştu.