Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiye kick boks antrenörleri ile bir araya geldi. Her zaman sporun yanında olduğunu vurgulayan İçten, kick boksun ve genelde olimpik olmayan spor branşlarının sorunlarının çözümü konusunda çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

İçten, Ankara Sincan Kapalı Spor Salonu’nda devam eden Kick Boks 3. Kademe Kıdemli Antrenör Kursu’nu ziyaret etti. Kursta Türkiye’nin her bölgesinden antrenörlerin yanı sıra Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ile görüşen İçten, kick boksun sorunlarını dinledi. İçten, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu belirterek, kendi üzerine ne düşerse yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Uyuşturucu ve terörle mücadelede sporun önemine de dikkat çeken İçten, "Diyarbakır’da PKK’ya karşı ciddi bir mücadele veriyoruz. Spor alanında İbrahim Ertaş hoca ciddi bir mücadele içerisinde. Sokaklardaki çocukları bulup getiriyor. Çocukları hem değerler noktasında, hem vatan millet konusunda hem de spor anlamında çok ciddi hizmetler veriyorlar. Bizler de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama daha iyi şeyler yapabiliriz. Çok değerli başkanlarımız var ve kendilerinin bizleri çalıştırmasını istiyorum. Gel derlerse geliriz, git derlerse gideriz" dedi.

Görüşmede, sorunlara ilişkin de notlar alan İçten, Türkiye’yi ilgilendiren sorunlar konusunda yardımcı olmak istediğini ifade etti. İçten, Türkiye’nin spor konusunda 12 yılda çok önemli bir yere geldiğini de vurgulayarak, özellikle de tesisleşme konusunda Türkiye’nin devrim yaşadığını aktardı.