Avrupa Parlamentosu üyesi Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Filiz Demirel ve SDP Hamburg Milletvekili Ali Rıza Şimşek, beraberindeki sendikacılarla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu üyesi Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Filiz Demirel, SDP Hamburg Milletvekili Ali Rıza Şimşek, Avrupa-Türkiye İşçi Konfederasyonu’ndan (ATİK) Süleyman Gürcan, Ali Çiçek, Ertan Çelik, Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Karakoçan Belediye Başkanı Burhan Kocaman, Özgür Gelecek Gazetesi’nden Kemal Riya ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Konuk heyet, Sincar’dan Kobani’ye kadar IŞİD saldırıları ve bunun Diyarbakır ve bölgeye yansıması ile ilgili sorular yönelterek, Suriye’deki iç savaştan bu yana gelen mültecilerin durumu hakkında da bilgi aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Gültan Kışanak, Irak’ın Sincar bölgesinde yapılan saldırının bir kimliği ortadan kaldırmaya yönelik bir soykırım olduğunu belirterek, IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırısının demokratik yaşam koşullarını hedeflediğini belirtti. Kışanak, savaş göçü ile gelenlerin ağırlıklı olarak yerel yönetimler, STK’lar ve halkın desteği ile yaşamlarını sürdürdüğünü ve bu konuda herkesten katkı beklediklerini söyledi.

Yapılan ziyaretin ardından Alman Parlamentosu heyeti, kentteki STK temsilcileri ile görüşmek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı.