Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 7-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ilçe kongreleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Altaç, halkın 12 yıl önce geçmiş siyaset anlayışını sandığa gömerek ak siyasete, ak günlere başlangıç yaptığını söyledi. Milletin bunun öncesinde sıkıntılar yaşadığını ve bir kurtuluşa ihtiyacı olduğunu aktaran Altaç, “Halkımız bu durumun farkında olarak 12 yıl önce bugün bağrından çıkardığı AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi. Bu Türk siyaset tarihinde bir milattır. Geçmişin siyaset anlayışından sıyrılmış, millete hizmet anlayışını ön planda tutan, önce insan diyen kadrolar yönetime geldi. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şimdiki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte gece gündüz çalışarak ülkemizi dünya standartlarında bir ülke konumuna getirme gayretindeyiz. Türkiye ve bölgenin son on iki yılda AK Parti ile büyük aşamalar kaydetti. 17 ilçemizle ilgili değerlendirmeler yapıldı. İlçe kongrelerimizde yeni kadrolarımızla birlikte gerçekleştirmek için, bütün çaba ve gayretlerimizi ortaya koyacağız. Vatandaşlarımızdan aldığımız bu destekle, hizmetlerimizi gerçekleştirmek için yeni kadrolarımızla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ÜZERİNDEKİ ISRARIMIZ DEVAM EDECEK"

AK Parti teşkilatları olarak kararlılıkla üzerinde durdukları çözüm sürecinde ısrarlarının devam edeceğini vurgulayan Altaç , “Biz bütün provokasyonlara ve süreci sabote etmeye çalışanlara rağmen inatla kardeşlik diyeceğiz ve Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle bir bütün olarak hep birlikte ‘Türkiye’ diyeceğiz. Çözüm süreci 77 milyonu kapsayan AK Parti’nin barış kardeşlik projesidir. Yine illegal örgütlerden, vesayet rejiminden ülkemizin kurtulması için çalışmalarımız tüm hızı ile devam edecek. Ülkemiz, bölgemiz artık AK Parti ve ak kadrolar ile demokratikleşme çıtasını en üst noktaya taşımış bir ülke olarak içinde illegal bir yapılanmaya asla izin vermeyecektir” diye konuştu.