Ergani Belediyesi ile Diyarbakır Makine Mühendisleri Odası arasında asansörlerin yıllık periyodik kontrol protokolü, asansörlerin yapı kullanma iznine esas teşkil eden tescil belgesi protokolü ve kazan uygunluk protokolleri imzalandı.

Ergani Belediyesi’nde yapılan protokol imza törenine, Ergani Belediyesi Eşbaşkanları Aygün Taşkın ile Ramazan Kartalmış, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gurbet Örçen, Şube Başkan Vekili Haydar Sancar ve Şube Saymanı Sait Bahçe katıldı. Protokol imza töreninde söz alan Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Aygün Taşkın yapılan protokolleri önemsediklerini, belediye olarak vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamanın kendileri için öncelikli amaç olduğunu ifade etti. Taşkın, olası asansör kazaları ve kazan patlamalarının önlenmesi noktasında yapılması gereken teknik kontrollerin işin uzmanı olan kurumlarca yapılması taraftarı olduklarını ve bu anlamda Makine Mühendisleri Odası ile teknik hizmetlerin yürütülmesi konusunda ortak çalışacaklarını söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Gurbet Örçen ise, halkın can ve mal güvenliğini sağlamanın şubelerinin kamusal görevi olduğunu, yapılan teknik kontrollerde kazanların ve asansörlerin düzenli olarak uzman mühendislerce kontrollerinin yapıldığını ifade etti. Örçen, protokol kapsamlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, standartlara göre yapılan bu denetimlerin yaşanabilecek asansör kazalarının ve kazan patlamaları önlenmesinde önemli rol oynayacağını belirtti.