Diyarbakır’da hizmete giren bir restoranın açılışında barış mesajları veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Bu şehir barışı, kardeşliği ve birlikteliği çok özlemiş. Onun için burada birlikte kardeşliği yeniden inşa edelim, hep birlikte yapalım" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bir restoranın açılışına katıldı.

Açılışa, Bakan Eker ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, AK Partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Restoranın açılışı öncesinde konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’ın her geçen gün geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek, “Diyarbakırlı olan ve Diyarbakır’da yetişen birçok kişi Diyarbakır’da yatırım yapmaya başladı ve yatırımlarını sürdürüyor. Bu tür işletmelerin ilimizde açılıyor olması bölgenin hareketliliğinin, gelişmişliğinin ve gelişmeye başladığının güzel bir vadesi. Bu tesisin ilimizde açılmış olmasından büyük bir memnuniyet duymaktayım. Burada çalışacak onlarca kişi istihdam edilecek ve önemli bir ihtiyacı gidermek için Diyarbakırlılara hizmet sunmuş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu işletmenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Aksoy’un ardından konuşan Bakan Eker ise Lice ilçesine bağlı bir köyde küçük yaşlardan itibaren mesleğin içinde gelişen işletmecinin hem kendisine hem de yüzlerce insana ekmek kapısı olduğunu belirterek, "Bir adım atmak önemlidir ama yeterli değil. O adımın başka adımlarla desteklenmesi gerekiyor. Önemli olan bunu sürdürebilmektir. Recep Usta’yı tebrik ediyorum. Diyarbakır için güzel bir müessese. Ben kendisine çok ısrar ettim. ’Diyarbakır’a senin borcun var. Diyarbakır seni var etti, dolayısıyla bir daha geri gelmen lazım.’ O da şimdi geldi. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu şehir, barışı çok özlemiş. Bu şehir, kardeşliği ve birlikteliği çok özlemiş. Çok acı çekmiş, onun için burada birlikte kardeşliği yeniden inşa edelim, hep birlikte yapalım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindeki katılımcılar restoranın açılışını yaptı.