Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı makamında ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı aralarında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak ve partililer kent girişinde karşıladı. Kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşan bakan Fakıbaba, beraberindekilerle iç kalede bulunan Valilik makamına geçti. Valilik makamında Diyarbakır’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Fakıbaba, "Diyarbakır gerçekten bir kültür şehridir, tarım şehridir, hayvancılık şehridir, turizm şehridir. Ben Diyarbakırlıları özel olarak da çok seven bir kardeşinizim. Onlarla sohbet edeceğiz, problemleri Allah’ın izniyle çözmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Tabii Diyarbakır her ırktan insanların yaşadığı bir şehirdir. Ben bunun çok büyük zenginlik olduğunu, çok hoş olduğunu, Diyarbakırların çok mert insanlar olduğunu ve arkadaşlarımın çoğunun Diyarbakırlı olduğundan da gurur duyduğumu özellikle her yerde söyleyen bir kişiyim. Maalesef Diyarbakır hak etmediği bir şekilde gerçekten hep terörle damgalanmıştır ama bunun doğru olmadığını batıda hep anlatan bir kişiyim. İnşallah biz takım halinde bu terörün üstesinden geleceğiz" dedi.

Diyarbakır halkının birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde bunu başardığını vurgulayan Bakan Fakıbaba, "Diyarbakır halkına özellikle çok teşekkür ediyorum. Onların emrinde olduğumuzu bir kez daha iletmekten gurur duyuyorum, dinleyeceğiz, bakacağız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Diyarbakırlı hemşerilerimin önünü açmak benim en önemli görevlerimin başında geliyor. İnşallah bu konuda hep birlikte çözüm yollarını beraber arayacağız” diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından tarımla ilgili Sivil Tolum Kuruluşlarıyla bir araya gelen Bakan Fakıbaba daha sonra Sur esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından beraberindekilerle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine geçen Bakan Fakıbaba, belediye şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçerek Başkan Cumali Attila ile görüştü. Görüşmenin ardından Başkan Atilla, Bakan Fakıbaba’ya bir tablo hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Büyükşehir Öğretmen evine geçen Bakan Fakıbaba "Misak-i Milliden 15 Temmuz’a" konulu panele katıldı.