Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Suruç’ta bir ay boyunca Avesta Düğün Salonu’nda kalan bin 500 kişinin günlük yemek dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

Kobani’den gelen ve Şınlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Avesta Düğün Salonu’na yerleşen ailelerin sayısı zaman zaman 2 bini buldu. Günde üç öğün yemek çıkarılan düğün salonundaki savaş mağdurlarının tüm ihtiyaçları da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’nin temizlik, sulama aracı, vidanjör ve diğer iş makineleri de savaş mağdurlarına hizmet üretti. Meclis üyelerinin yanı sıra biri mühendis dört teknik eleman, 5 hizmet alımı, 10 gönüllü ile bir ay boyunca savaş mağdurlarının ihtiyaçları karşılandı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da savaş mağdurlarını ziyaret ederek çocuklara yönelik çeşitli programlar oluşturdu. Avesta Düğün Salonu daha sonra oluşturulan Arin Mirxan Çadır Kenti’ne aktarıldı, düğün salonu da Suruç Belediyesi tarafından gelen yardımların konulduğu depo olarak kullanılmaya başlandı.