Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Sena Kaleli, beraberindeki heyetle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (DTSO) ziyaret etti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ve Başkan Yardımcısı Metin Aslan tarafından karşılanan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Diyarbakır’a dördüncü gelişi olduğunu ve her gelişinde şehrin biraz daha büyüyüp geliştiğini söyledi.

DTSO Ahmet Sayar ise, batının bölgeye bakış açısındaki önyargıların kırılması için, ticaret ve sanayi odası olarak, batıdaki illerin oda yetkililerini Diyarbakır’a davet ederek, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Sayar, "Barış sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için, farklılıklarımızla zenginleşerek, birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu bağlamda da hepimize önemli görevler düşmekte. Başta CHP olmak üzere ana muhalefet partilerinin de sürece aktif olarak dahil olması ve kendi tabanlarını sürece destek olmaları için yönlendirmeleri barış ortamının sağlanmasına katkı sağlayacaktır" dedi.