Ak Parti Diyarbakır’ın Çermik İlçe Başkanlığında düzenlenen aylık danışma meclisi toplantısında Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Sehit Kaya, 2017 yılında ilçede yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

AK Parti ilçe binasında yapılan aylık danışma meclisi toplantısına Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, AK Parti Çermik İlçe Başkanı Sehit Kaya, yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları başkanları katıldı. Danışma meclisi toplantısında 2017 yılı değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, 2017 yılı içerisinde söz verdikleri gibi 4 ana köy grup yolunda toplamda 120 kilometre asfalt yapıldığını belirterek, ihalesi yapılan, biten ve yapım çalışmaları devam eden toplamda 351 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi yapıldığını söyledi. Asfaltlayamadıkları köy yolları ve köy içi yollarında 240 bin metre küp dağ malzemesi stabilize yol alt yapısı için serildiğini ifade eden Başkan Karamehmetoğlu, bu yollara mucur döküldüğünü dile getirdi. Şehiriçi içme suyu şebekesinin yenilenmesi için 18 milyon liraya ihale yapıldığını belirten Başkan Karamehmetoğlu, yüklenici firmanın 2017 Aralık ayında ilçede çalışmalara başladığını belirterek, 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanan içme suyu şebekesinin tamamlanmasıyla ilçede yaşayan vatandaşların 24 saat kesintisiz suya kavuşacağını kaydetti.

Termal turizm bölgesi olan kaplıcalara yılda en az 200 bin kişinin geldiğini ve Ergani-Çermik arası karayolunun ihtiyaca cevap veremediğini, yolun genişletilmesi yönünde başlatılan çalışmalar çerçevesinde Ergani-Çermik arası yolun 6 metreden 13 metreye çıkarılmasına dönük çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Karamehmetoğlu, ilçe girişindeki çok programlı meslek lisesinden başlayarak ilçe merkezine kadar olan 4 kilometrelik yolun genişletilmesi ve asfaltlanması yönünde ihalenin yapıldığını, alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yolun asfaltlanacağını ve çevre düzenlemesi, refüj çalışmalarıyla ilçenin görüntüsü güzelleştirileceğini dile getirdi. İlçenin ihtiyacı olan park ve sosyal tesislerin ilçeye kazandırılması yönünde yapılan çalışmalar neticesinde 3 park için ihale yapıldığını belirten Başkan Karamehmetoğlu, 1 parkın hizmete açıldığını, 2 parkın yapım çalışmasının devam ettiğini belirterek, toplamda 43 dönümlük sosyal tesisler ilçenin hizmetine sunulduğunu söyledi.