Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilge Gençlik Kulübü üyesi bir grup öğrenci, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılarını protesto etti.

DÜ Bilge Gençlik Kulübü üyesi bir grup öğrenci, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırılarını kınamak üzere sosyal medya üzerinden örgütlenerek basın açıklaması düzenledi. DÜ Fen Fakültesi önünde bir araya gelen yaklaşık 100 öğrenci, İsrail aleyhine slogan attı. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise, basın açıklamasının yapıldığı yerde hazır bekletildi.

Grup adına açıklama yapan Hadi Kılıl isimli öğrenci, İslam ümmetinin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa içerisindeki Kıble Mescidi’ni kanlı postallarıyla terör şebekesinin askerlerinin işgal ettiğini söyledi. Kılıl, "Kur’an-ı Kerim mushaflarını yerlere atıp, mescidin içerisindeki mihraba zarar vermişlerdir. Bu duruma tepki gösteren Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermi ile saldıran eli kanlı askerler, 27 kardeşimizi yaralamıştır. Sudan bahanelerle bu yıl içerisinde 76 defa Müslümanların girişine engel olunan mescide, 1967 yılından beri ilk defa bu kadar çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Tedrici olarak İslam düşmanları tarafından Müslümanların kutsal değerlerine yönelik yapılan bu saldırılar, belirli bir plan dahilinde gerçekleşmektedir. Adeta bu saldırılar ile İslam ümmetinin nabzı yoklanmaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde aynı anda İslam’ın kutsal saydığı değerlere yönelik yapılan bu çirkef saldırılar ile İslam’ın kutsalları yok sayılmaktadır. Kadın erkek, genç yaşlı demeden her türlü zulmü Müslümanlara reva gören siyonist İsrail, bütün bu katliamlardan sonra İslam’ın kutsallarına gerçekleştirdiği bu çirkef saldırı ile haddini aşmıştır. Babası ABD’den aldığı destek ile bu çirkefliği gerçekleştiren terör şebekesi İsrail şunu unutmamalıdır. Müslümanlar üçüncü intifada ile tekrar ayaklanırsa babası ABD bile onu kurtaramayacaktır. Başta terör devleti İsrail olmak üzere ona her türlü desteği sağlayan yerel ve ulusal işbirlikçiler bunun hesabını er geç dünya Müslümanlarına verecektir" dedi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.