Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri kan bağışına dikkat çekmek amacıyla ’Bir fidan bir kan’ adlı kampanya düzenledi. Kampanyaya çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi destek verdi.

DÜ öğrencileri kulüplerinin çalışmaları sonucunda kan bağışına dikkat çekmek amacıyla okul yönetimine ’Bir fidan bir kan’ adlı etkinlik projesi sundu. Okul yönetimi tarafından onaylanan etkinliğe Kızılay konteyner göndererek kan toplama aracı desteği verdi. DÜ Meslek Yüksekokulu yeni binası önünde bulunan Kızılay kan toplama konteyneri gönüllü öğrencilerin çalışmasıyla kan toplamaya devam ediyor. Kan bağışında bulunmak isteyen öğrenciler, kulüp öğrencilerinin yardımıyla kayıt işlemlerinin ardından kan bağışında bulunarak projeye destek veriyor.

Projeyle ilgili açıklama yapan Kızılay Bölge Uzmanı Mehmet Kızılkaya, kan merkezi olarak bölgede 7 ile hizmet verdiklerini ve bölgedeki 56 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Kızılkaya, "Bugün yapılan kampanya sadece ’Bir fidan bir kan’ projesine destek amaçlıdır. Bunun öncesinde hedef 25 kapsamı altında bir projemizde vardı. 18-25 yaş arası üniversite gençlerine yönelikti. Kan bağışı konusunda bilgilendirmeleri ve kan bağışına düzenli bir şekilde yönlendirilmek için yapılmıştır. Tüm Türkiye genelinde başlatılan ’Bir fidan bir kan’ projesi Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü’nün iş birliği içerisinde yapmış olduğu bir projedir. Tüm Türkiye genelinde kan bağışı sayıları belirlenip daha sonra ise belirlenen alanlarda fidan dikimi yapılacaktır. Diyarbakır’a yapılacak olan fidan dikimi 23 bin 700 olarak belirlendi. Orman İl Müdürlüğü’nün belirlediği bir tarihte bu fidanlar dikilecektir" dedi.

DÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi ve Park, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı İbrahim Yenigün ise, 23 bine varan fidan sayısını artırmak uğruna faydalı bir program gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yenigün, "Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ve Yeşil Peyzaj Kulübü öğrencilerinin önlüğünde başlayan bir organizasyondur. Duyarlılıklarını bizden eksik etmediler. Kan konusu hayatı bir konudur. Hep beraber ortak gayreti göstermekteyiz. Umarım verimli olur Diyarbakır halkı ve öğrencilerimiz ilgi gösterir. İlimizin ihtiyacı olan kan belirli bir oranda sağlamak lazım. İhtiyaç durumunda herhangi bir arayış yaşamadan rahatlıkla bulabilmemiz açısında önemlidir. Bir annenin doğumu sırasında veya herhangi bir trafik kazasında ihtiyaç duymamız yüksektir. Acil ihtiyacı karşılamak için çok önemli bir konudur" diye konuştu.