Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (DİSİAD) kentin sorunlarına ilişkin düzenlenen toplantıda AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı bir araya geldi.

DİSİAD tarafından Diyarbakır’ın sorunlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Dernek binasındaki toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“ELEŞTİRİLER BİZİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLACAK”

Toplantıda konuşan Ensarioğlu, DİSİAD’ın Diyarbakır’ın sorunlarını analiz eden en sağlıklı sivil toplum kuruluşlarından biri olması nedeniyle zaman zaman bir araya geldikleri belirterek, şehrin sorunları ve beklentileri ile ilgili yapılacak eleştirilerin kendileri için yol gösterici olacağını vurguladı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DAHA FAZLA BİRARAYA GELİNMELİ”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da, kentin sorunlarının çözümü için daha fazla bir araya gelinmesi gerektiğine ve bu tür tartışmalara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, “Diyalog ve müzakerenin sorunların temel çözümüdür. Bu anlamda bir araya geldik. Sorunlarımızın çözümü için böyle tartışmalarla daha iyi yollar bulacağımızı umuyorum” dedi.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal ise yaptıkları organizasyon sayesinde kentin önemli iki değerini bir araya getirdiklerini vurgulayarak, kentin sorunlarını ele almak için toplandıklarına dikkat çekti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.