Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için Kürtçe dil kursu başlattı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle hayata geçen Büyükşehirler Yasası ile birlikte DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün kent merkezi dışında 13 ilçe, köy ve mezralarda hizmet üretmeye başladıklarını söyledi. Kürdi-Der ile birlikte başlattıkları Kürtçe dil kursunun halkla yoğun iletişim içindeki departmanlardaki personeli kapsadığını belirten Özder, “Halkla bilfiil ilişki içinde olan personelimizin dil kursundan yararlanmasını hedefledik. Sayaç okuma görevlileri, tahsilat ve abone itiraz şubelerimiz ile halkla ilişkiler departmanlarımızdaki personelimizin Kürtçe dil kursuna katılımını sağlayarak hizmet kalitemizi artırmak istedik” dedi.

“YÜREKTEN BAĞ KURMAK İSTEDİK”

Özder, bölge halkının Kürtçe konuştuğunu, dolayısıyla hizmetin ana dilde yapılmasıyla daha iyi hizmet verebileceklerini kaydederek şöyle devam etti:

“DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kendimizi daha iyi ifade edebilmek, kendisini ifade etmeye çalışan abonemizi daha iyi anlamak ve diğer yandan DİSKİ’nin iş ve işlemlerini rahatlıkla tanıtabilmek, halkımızla daha yürekten bağ kurabilmek için bu çalışmayı başlattık. Bu kursu iki grup olarak yürütüyoruz. Birinci grup Kürtçe’yi hiç bilmeyen personelimizden, ikinci grup ise Kürtçe’yi bilen ama daha iyi bir seviyede konuşmak isteyen personelimizden oluşuyor. Toplamda 50 personelimiz Kürtçe dil kursuna devam ediyor. Kurs süremiz üç buçuk ay sürecek.”

Özder, kent merkezinde ve ilçelerde yoğun olarak konuşulan Zazaki ile ilgili de bir kus açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.