Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Diyarbakır’a spor anlamında yapılacak her yatırımın, bölgedeki amatör sporcu gençler tarafından olumlu karşılanacağını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ASKF Başkanı Remzi Dayan, Diyarbakır’da birçok gencin uyuşturucu maddeyle mücadele ettiğini ve gençlerin spora teşvik etmemenin ardından kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti. Dayan, "Gençlerin önünü açmak için ciddi spor yatırımları yapılmalıdır. Kentte çok ciddi anlamda nüfus artışı oldu. Spor alanlarına ihtiyaç vardır. Hizmet veren tesisler ise hizmete cevap vermemektedir. Kendi kaderlerine terk edilen tesislerimizde vardır. Bir an önce spor camiasına yeni alanlar kazandırmak için çaba harcamaktayız. Diyarbakır’ın 30 yıllık bir tahribatı olmaktadır. Yeni yeni Diyarbakır kendini toparlıyor. Kentimiz diğer iller gibi rahat edecek bir tesise sahip değildir. Balıkesir, Yozgat, Kayseri ve İzmit gibi şehirlerin rahatlığı Diyarbakır’da yok. Saydığımız illerdeki ASKF oldukça rahat kapılara gidebilmekte. Sorunlarımızın en önemlisi gençliktir. En genç kesime sahip olan Diyarbakır, sporla ön planda çıkabilir. İlimiz tesis bakımından yoksun olduğu için gençler enerjilerini başka alanlara harcarsa eğer iste o zaman sıkıntı yaşanır" dedi.

"VALİLİK GALATASARAY MAÇI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMALI"

Diyarbakır’da oynanacak olan Galatasaray maçı için valilik ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin maç için elinden gelenin fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Dayan, "Diyarbakır’a uzun bir aradan sonra köklü bir kulüp gelecek. Stadyum sorunu söz konusu değildir. Diyarbakır olarak ev sahipliği yapacağız. Maçın rahat oynanması ve Diyarbakırlı sporseverlerin mağdur olmaması için valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi elinden gelenin fazlasını yapmalıdır. 2 milyon nüfusa sahip olan kentte bir kupa maçı oynanacak. Herkesimden futbol severler maçı izlemek isteyecek. Ne yazık ki sadece Diyarbakır’da Ziraat Türkiye Kupası maçını 4 bin 600 kişi izleyecek. Bu sorunun çözülmesi için bir an önce harekete geçilmelidir" diye konuştu.