Diyarbakır U-16 Gençler Futbol Liginde müsabakalar sona erdi. İki grup halinde yapılan ve toplam 16 takımın mücadele ettiği müsabakalarda, DSİ Spor şampiyon oldu.

B Grubunda mücadele eden DSİ Spor, play off müsabakalarına namağlup ulaştı. Grubunda oynadığı 7 maçın 7’sini kazanan DSİ Spor, 21 puanla play off müsabakalarında yer aldı. Play off müsabakalarına Bağlar Belediyespor’u 3-0 yenerek başlayan yeşil beyazlı ekip, adını finale yazdırdı. Final maçında Alipaşaspor ile karşılaşan DSİ Spor, çekişmeli geçen müsabakayı, 3-2 kazanarak hem Diyarbakır şampiyonu oldu hem de adını bölge müsabakalarına yazdırdı.

DSİ Spor Kulüp Başkanı Metin Güneş, gençlere yaptıkları yatırımların karşılığını aldıklarını söyledi. Güneş, DSİ Spor olarak amaçlarının Diyarbakır gençliğine hizmet etmek olduğunu belirtti. Güneş, “Bu sezon DSİ Spor olarak lige iyi başladık. U-14 gençler kategorisindeki şampiyonluğumuzun ardından, U-16 liginde de hedefimize ulaştık. Bu şampiyonlukla sevincimiz ikiye katlandı” dedi.

Elde edilen başarılarda emeği geçenlere teşekkür eden Güneş, “Bu şampiyonlukta emeği geçen başta takımımızın teknik sorumlusu Ahmet Tanış başta olmak üzere yardımcı antrenör Müslüm Doğan ve tüm sporcuları yürekten kutluyorum. Bu başarıda desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Bölge Müdürümüz Ali Gökyel ve yönetici arkadaşlarıma da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.