Diyarbakır polisi, halkın huzur ve güvenini bozan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapmış oldukları uygulamalarda 31 kilo 568 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 1 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’den yapılan yazılı açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında, 21 Kasım 2014 günü saat 17.00 sıralarında görevlilerimizce yapılan eş zamanlı operasyonel çalışmalarda, şeffaf renkli poşetler içerisine konulmuş değişik renk ve ebatlarda toplam 792 adet extacy hap, poşetler içerisinde gazete kağıdına sarılı halde 30 kilo 350 gram kubar esrar maddesi, açık yeşil renkli poşetler içerisinde 1 kilo 218 gram toz esrar maddesi, yeşil renkli naylon poşet içerisinde 21 fişek halinde toplam 43 gram plaka esrar maddesi, uyuşturucu maddelerin tartımında kullanılan 1 adet hassas terazi, üzerinde KCI ibaresi bulunan 1 adet tabanca şarjörü ve 6 adet MKE yapımı 9 milimetre çapında dolu fişek ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yakalanan uyuşturucu maddeler ile ilgili olarak S.V. isimli şüpheli şahıs yakalanmış, hakkında tanzim edilen evraklar ile birlikte sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir" denildi.