Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’da engelli vatandaşlara yönelik, toplumsal entegrasyonunun geliştirilmesi projesi eğitimi verildi.

Sur ilçesi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime, Sivil Toplum Kurumları (STK) temsilcileri, engelli dernekleri, dernek üyeleri, Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ruken Tanaman ile görme ve işitme engelli vatandaşlar katıldı. Diyarbakır Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenen eğitimin 2 gün süreceği belirtilirken, 4. eğitim programına Mardin, Batman ve Şırnak’tan da engelli vatandaşların katıldığı öğrenildi.

Eğitim programı öncesi konuşan Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ruken Tanaman, 2007 yılından itibaren evde bakım hizmetiyle ilgili ağır engellileri ekonomik anlamda desteklediklerini söyledi. Tanaman, "Bu kapsamda Ekim ayı itibariyle, Diyarbakır il Müdürlüğü olarak 12 bin 718 engelliye evde bakım ücreti vermekteyiz. Öte yandan herhangi bir ailenin desteğine sahip olmayan bakıma ihtiyacı olan 85 engellimizi resmi bakım rehabilitasyon merkezimize aldık. 212 engellimizi de özel bakım merkezlerinde bakım ihtiyaçlarını sağladık. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik Bakanlığı ortak projesi olarak gerçekleştiren gören göz cihazıyla ilgili görme engellilerinin yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımlarını daha kolaylaştırmak için göz cihazı ihtiyaç sahibini tespit ettik. 291 görme engelli vatandaşımıza gören göz cihazı dağıtımıyla hayata tutundurduk. Engellilerin erişe birlik anlamında çok daha iyi kaliteli çevre ve yaşama sahip olmaları adına erişe birlik konusunda tüm kamu kurum ve kuruşların fiziksel durumlarını denetlemekteyiz. Bu kapsamda denetimler sağlamaktayız. Engellilerimiz yaşamı için çok detaylı olmasa da biz elimizden geleni yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından toplumsal entegrasyonun geliştirilmesi projesinin 4. eğitimi verildi.