Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı koordinatörlüğünde Diyarbakır Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen “Akdeniz Mutfağını Keşfetmeye Hazırız” (2013-1-TR1-LEO1-51042) başlıklı projenin yurtdışı ayağı tamamlandı.

Öğrenciler, İspanya’nın Valencia şehrinde ünlü aşçılık eğitim merkezi Centro Superior Hosteleria del Mediterraneo’da Fransız şef Sebastian Gros tarafından verilen uygulamalı derslerde Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini pişirmeyi öğrendi.

Öğrenciler, kısa süreli staj ile de ünlü restoranlarda ve otellerde mutfak işleyişi ve kültürünü yerinde gözlemleyerek mesleki tecrübe edindi. Arta kalan vakitlerinde ve hafta sonlarında katılımcılar İspanya kültürünü tanıma, şehrin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı yakaladı.

Proje katılımcılarından Delil Aslan ve Onur Olgaç, “Yabancı dilimizi geliştirdik ve de mesleki açıdan çok şey kazandık. Şefimiz bize mutfak hakkında pek çok şey öğretti. Bu tip projelere her daim katılmak isteriz” dedi.