Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ’Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’ semineri yapıldı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek tarafından rehber öğretmenler için ’Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’ semineri verildi. Şimşek, düzenlenen seminerde, dikkat eksikliğine vurgu yaparak, hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin gerek çocuk, gerekse yetişkinler için bir hastalık olarak tanımlandığını, kişiye ve çevresine önemli olumsuzluklar yaşatan bu hastalığın tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu söyledi. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu aşırı hareketlilik, kısa dikkat süresi ve ataklıkla yetersiz dürtü kontrolü karakterize bir bozukluk olduğunu dile getiren Şimşek, hastalığın kendini çocukluk çağında dikkatsizlik veya aşırı hareketlilik, unutkanlık, tepkilerin kontrolsüzlüğü ve kolayca başka şeylere sapma olarak gösterdiğini anlattı.

Dikkatsizliğin özelliklerini kolaylıkla dikkatin dağılması, detayları gözden kaçırma, unutkanlık, sık sık bir aktiviteden diğerine atlamak, bir konuda odaklanmakta güçlük çekme olarak tanımlayan Şimşek, bunun klinik bir tanı olduğunu ve tanıyı kesinleştirmeye yönelik herhangi bir laboratuvar tetkiki veya özgün bir test olmadığını belirtti.