İstanbul’da farklı kentlerin tanıtımının yapıldığı Feshane’de Diyarbakır tanıtım günleri yapılan açılış ile start aldı. Diyarbakır Valiliği ve DİKTUM-DER tarafından düzenlenen organizasyona Dicle Üniversitesi halk oyunları ekibi ve tanıtım standıyla katıldı.

Açılışa İçişleri eski Bakanı AK Parti MYK üyesi Abdulkadir Aksu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve İstanbul’da yaşayan birçok Diyarbakırlı katıldı.

Açılış, Diyarbakır Valiliğince hazırlanan ve internette tıklama rekorları kıran Suzan Suzi adlı Diyarbakır türküsünün seslendirildiği tanıtımla başladı. İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Diyarbakır’ın bir tarih, kültür ve medeniyet kenti, inanç turizm merkezi olduğunu belirterek, “Siyasetçisiyle, sanatçısıyla, yazarıyla, çizeriyle tarihe damgasını vuran ve hemen hemen herkesin gönlünde yer edinen usta kalemleriyle Diyarbakır, tarihe damga vurmuştur” dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise Diyarbakır’ın tarihi ve kültürüyle alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Kültür alanında yapılan çalışmalar ve yatırımlar ile ilgili olarak bilgi paylaşan Vali Aksoy, “Kültürel çalışmalarımız ile Diyarbakır’a artı değer kazandırmaya çalışıyoruz. 33 Medeniyetin dokusu 12.000 mistik bir şehir olan Diyarbakır’a 130 milyon TL’lik yatırım yapılması da kültüre ne kadar değer verildiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Başkanı Kenan Aksu da bir dünya şehri olan Diyarbakır’ın, bir başka dünya şehri olan İstanbul’da 5 gün boyunca tanıtımını yapacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Tanıtım Günleri, açılış kurdelesi kesildi ve stantlar gezildi. Stantlar arasında Dicle Üniversitesi Anadolu El Sanatları Topluluğu tarafından yapılan ebru sanatı oldukça ilgi gördü.