Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, kendisini ziyaret eden Fransız Feminist Kolektifi temsilcilerine hem Sincar’da hem Kobani’de hedefin kadınlar olduğunu söyledi.

Fransız Feminist Kolektifi temsilcileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Kobani ile dayanışma amacıyla bir araya geldiklerini ve kadınların çalışmalarını yerinde görmek istediklerini belirten Kolektif temsilcileri, “Bir amacımız da Kobani direnişini, Rojava devrimini Avrupa’da görünür kılabilmektir” dedi. 5 günden bu yana bölgede olduklarını anlatan Kolektif temsilcileri, Suruç’a ve Sincar kampına giderek kadınlarla görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Gültan Kışanak ise, kadın mücadelesinde bir kadının birey olarak yanlışlara itiraz etmesi ve kadın dayanışmasının başarılmasının kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinde önemli olduğunu söyledi. Kışanak, “Bugün Kobane’de ve Şengal’de yaşananlar aslında aynı zamanda kadınlara yönelik bir saldırıdır. Şengal’de Ezidi Kürt halkına yönelik, bir kimliğe, bir inanca yönelik bir saldırı vardı. Ama görüyoruz ki özel hedefte kadınlardı. Kadınlara karşı, kadını kabul etmeyen ve kadınları bir şekilde köleleştirmeyi düşünen, kadınları cariye olarak alıp satan bir karanlık zihniyetin, erkek egemenlik sisteminin en karanlık sayfasını biz Şengal’de yaşadık” şeklinde konuştu.

Aynı şeyin Kobani’de Rojava devrimini hedeflediğini söyleyen Kışanak, “Rojava Kürdistan’ındaki halklar saldırıya muhataptır. Ama asıl hedef yine kadınlardı. Çünkü Rojava devrimi özünde bir kadın devrimiydi. Kadın özgürlüğünü hedefleyen bir devrimdi. Tabi kadının güçlü katıldığı ve kendisinin gerçekleştirdiği bir devrimdi. O nedenle Kobane’deki saldırı kadınlara yönelik bir saldırıydı” diye konuştu.

Kışanak, konuklarına kadın dayanışmasından dolayı teşekkür etti.