Gazeteci İbrahim Evirgen’in kaleme aldığı “Diyarbakır Hatırası” adlı kitap, kitapseverlerle buluştu. Evirgen, kitabında kent öykülerine ve anılarına yer verdi.

Diyarbakır’da uzun yıllar gazetecilik yapan İbrahim Evirgen’in, “Diyarbakır Hatırası” adını verdiği kitabı, yayımlandı. Bir hafta önce kitapçıların raflarında yer alan esirinde Evirgen, kent öyküleri ve anılarının yanı sıra birçok araştırma ve deneme yazısına da yer verdi. İki bölümden oluşan ve birinci bölümde Diyarbakır’ın çeşitli eğitim kurumlarında yazarın bizzat şahit olduğu olayların ele alındığı kitabın ikinci bölümünde ise Evirgen’in uzun yıllar Diyarbakır’da yayınlanan “Yeni Yurt Gazetesi”nde çıkan yazılardan yola çıkılarak bir seçki oluşturulmuş. Öykülerin hepsinin yaşanmış gerçek olaydan esinlenerek kaleme alındığı kitapta, “Ne Asildir Benim Memleketim” adlı bir şiire de yer verildi.

“VEFA BORCUMU ÖDEDİM”

Evirgen, doğup büyüdüğü memleketine olan vefa borcunu ödemek için kitabı kaleme aldığını belirterek, "Diyarbakır’a duyduğum hasletleri bugüne dek yazdığım şiir ve yazılarımda hep dile getirdim. Gözlemlerimi çeşitli dergi ve gazetelerde yazdığım köşe yazılarımda belirtmeye çalıştım. Yüzlerce kalem erbabının yetiştiği Mezopotamya’nın bu bereketli topraklarında elimden geldiğince çeşitli yerlerde yayınlanan yazılarımı bu kitapta bir araya getirdim. Otuz üç medeniyete beşiklik etmiş kadim şehir Diyarbakır’da bizzat şahit olduğum olayları kimi zaman mizah, kimi zaman da hüzünle birleştirerek öykü tadında anlatmaya çalıştım. Bu kadim şehre bir nebze de olsa hizmet ederek faydalı olabilirsem, kendimi mutlu hissedeceğim. Yolu barıştan, sevgiden ve kitaptan geçen herkesle bir gün buluşmak dileğiyle” dedi.