Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Gazi Köşkü Sosyal Tesisleri’nin bakım ve onarımdan sonra bahar ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Sur Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin, Fatma Şık Barut, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Arşimet, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Akat Ata, daire başkanları Büyükşehir Belediyesi Gazi Köşkü Sosyal Tesisleri’ni yerinde inceledi. Kışanak ve beraberindeki eşbaşkanlar tesiste çalışma yürüten temizlik görevlileri ve ağaç budaması yapan park bahçe müdürlüğü personeli ile tokalaşarak ilgililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından Kışanak yaklaşık 50 dönümlük arazi üzerinde kurulmuş olan sosyal tesis içinde, kır bahçeleri, restoranlar, yaz düğünlerinin yapılabileceği alanların bulunduğunu söyledi. Tesisin Büyükşehir Belediyesi’nin yeri olduğunu ancak yaklaşık 15 yıldan bu yana kiracılar tarafından kullanıldığını hatırlattı. Kışanak, son üç yıldan bu yana kiracı ile sorunlar yaşadıklarını ancak birkaç gün önce tesisi tahliye edilerek sorunu çözdüklerini söyledi. Kışanak, Gazi Köşkü’nde Büyükşehir Belediyesi olarak bakım ve restorasyon yapacaklarını kaydederek, "Yapacağımız diğer çevre düzenlemeleriyle buraya yeni işlevler kazandıracak ve baharda halkımızın hizmetine açacağız. Burası artık Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesisleri olarak tüm Diyarbakır halkına, gençlere, kadınlara herkese hizmet veren sosyal mekan olacak. Dicle Vadisi’nin de Dicle Nehri kıyısında son derece güzel bir alan olarak yazın nefes alabileceğimiz bir yer olacak. Sosyal etkinliklerimizi yapabileceğimiz bir alan olarak halkımızın gelip rahatlıkla pikniğini yapabilecek, çayını içebilecek bir alan olarak düzenlenecektir" dedi.