Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nu kabul etti.

Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nı ziyaret etti. Topluğu, AK Parti Genel Merkez binasında Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ağırladı. Görüşmede öğrenciler, İçten’e gündeme ilişkin sorular yöneltti. İçten, çözüm sürecin hangi noktada olduğu konusunda öğrencilere yaptığını değerlendirmesinde, "Ben askerliğimi 1997 yılında komando olarak yapmış birisiyim. Kuzey Irak’ta Çekiç hareketinde 30 tane arkadaşım gözlerimin önünde şehit oldu. Annem askerde bana takmam için Cevşen vermişti. Askerliğim boyunca taktım ama karşımızda PKK’lı dediklerimizin boyunlarında da Cevşen vardı. Yani aynı inancın insanları yıllarca birbirimizi öldürdük. Bu PKK’nın terör örgütü olmadığını gösterir mi, hayır. PKK dünyanın en büyük terör örgütüdür. 5 yaşındaki bebeklerin, 80 yaşındaki insanlarımızın, hamile kadınların ağızlarına bomba koyarak patlattılar bunlar. İşte onun için terör örgütü. Ama AK Parti’den önce bu terör örgütünün eline o kadar çok malzeme vermişiz ki, kocaman yüreğe sahip gencecik insanları dağa çıkarttılar. Bakın ilkokul fotoğrafımı elime aldım, o arkadaşlarımın yüzde 30’ü ölmüş. Ya PKK’ya dahil olmuş, dağa çıkmış ölmüş, ya Hizbullah’a dahil olmuş PKK ile çatışmış ölmüş ya da askere gitmiş şehit olmuş. Bu ilkokul resmimin tablosu. 9 tane arkadaşım öldü yani" diye konuştu.

"KÜRTLERİ KORUYACAĞIM DİYE KURULAN PKK DA KÜRTLERİ KATLETTİ"

AK Parti’den önce Kürtlerin ciddi sıkıntılarının olduğunu vurgulayan İçten, şöyle konuştu:

"Dilimizi konuşamadık, sosyal-kültürel hayatımızı yaşayamadık, hep ötekileştirildik. Birileri Türkçülük adına köyleri yaktı, işkence yaptı, insanları katletti. Birileri de çıktı Kürtleri koruyacağım diye PKK’yı kurdu ama o da Kürtleri katletti. AK Parti’den önce PKK’nın elinde ciddi argümanlar vardı. AK Parti temel hak ve hürriyetler noktasında ciddi devrimler yaptı. Kürtçe konuşulmasının önündeki engelleri kaldırdı. Evler boşaltılmıştı, şimdi tekrar köylere dönüşler sağlanıyor. Bir Kürt olarak söylüyorum; AK Parti döneminde Kürt sorunu bitmiştir. Bunu PKK’nın gözüne bakarak söylüyorum. Geldiğimiz nokta da bir sorun kaldı. O da silah ve şiddet sorunudur. Bu da sadece Kürtlerin değil, Türklerin de sorunu."