Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, iç ve dış tehditlere boyun eğmediklerini söyledi.

İçten, 17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. 17 Aralık darbe girişiminin, sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsını değil, milletin iradesini hedef aldığını kaydetti. İçten, “Biz 12 yıldır vesayetçi sistemle mücadele ettik ve anladık ki hala mücadele etmemiz gerekiyor. Ve bugün yedi cihan gördü, görüyor, görecek ki; AK Kadrolar ister içeriden gelsin, ister dışarıdan, kimden gelirse gelsin hiçbir vesayetçi güce boyun eğmez. Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu küresel güçlerin oyununu bozdu. Ak kadrolar bu darbe girişiminde bulunanları rahatsız etti. Derin güçler dedi ki; ‘Ey AK Parti siz çok oldunuz’. Evet haklıydılar, biz derin küresel güçleri, faiz lobilerini, orta doğunun ve dünyanın baş belası Siyonist İsrail hükümetini ve tabi ki tasması başkalarının elinde olan Haşhaşileri rahatsız ettik.

Ey Haşhaşiler, 17 Aralık’tan beri alçakça saldırmaya devam ettiniz, hala da ediyorsunuz. Hakaretler, küfürler savuruyorsunuz. Zalimlere koyun, bizlere horoz oluyorsunuz. Ülkemizin tüm düşmanları ile birlikte oldunuz, tüm ülkelerde bizlerin sayesinde edindiğiniz ve hala edinmeye devam ettiğiniz güç ile bizi şikayet edip ülkemizin tüm imajını yerle bir ettiniz. Ülkemizin tüm istihbari bilgilerini alçakça farklı ülkelerin istihbarat birimlerine sattınız. Vatanınızı, milletinizi, onurunuzu, şerefinizi, namusunuzu, haysiyetinizi sattınız satmaya devam ediyorsunuz. Terörist ülkelerin basın yayın organları ile birlikte istihbarat paylaştınız, aynı manşetleri attınız. Hepimizi, ailemizi, yakınlarımızı ve çevremizi tehdit ettiniz hala devlet imkanlarını kullanarak tehdit etmeye devam ediyorsunuz. Her taşın altında varsınız ve herkesin evinin içine kadar girmişsiniz” dedi.

Hala devlet imkanlarının paralel yapı ile kullanıldığına dikkat çeken İçten, “Hala devlet imkanlarını paralel yapınız ile kullanıyor, alçakça kendinizi saklıyor ve Truva atı misali ülkeme içeriden ihanet etmeye devam ediyorsunuz. Korkaksınız, alçaksınız ne dün tehditlerinize boyun eğdik, ne bugün ne de yarın eğeceğiz. Dünde sizin karşınızdaydım bugünde karşınızdayım. Dünde bedeli ne olursa olsun sizler ile mücadele edeceğiz dedik, bugünde aynı şeyi söylüyoruz” diye konuştu.

“HUKUK İÇERİSİNDE KALARAK KALLEŞLİĞİN HESABINI SORACAĞIZ”

Paralel yapının Türkiye’ye düşmanlık yapan derin güçler ile hala iş birliği içerisinde olduğunu aktaran İçten, “Başından beri PKK ile işbirliği içeresindeydiniz, başından beri faili meçhul cinayetlerde siz vardınız, başından beri derin devlete yıllarca siz suç işlettiniz, kan döktünüz, gözyaşı döktünüz. Ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalıştınız. Hala efendilerinizin kucağında, sözde hocalarınız varsa işte bunun ispatıdır. Siyonistler ile işbirliği içeresinde vatana ihanet ettiniz, bu ihanetin hesabı size sorulacaktır elbet. Hadi hala küfredin bize, çıkın hakaret edin bize, bizde millette sizleri tanısın bilsin. y ahkam kesenler, tuzluk vekilleriniz sizleri tatmin etmiyor mu? Onlar yeterli gelmiyor mu? Millet gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, gerekse yerel seçimlerde size gerekli tokadı vurmadı mı? Ne yani yetmedi mi” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN YATAK ODASINA GİRDİNİZ”

AK Parti olarak kimseyi ötekileştirmediklerini ve ötekileştirmeyeceklerini vurgulayan İçten, “Bunu siz yaptınız, Kürt’ü, Türk’ü siz ayırdınız, siz milleti birbirine düşürdünüz. Tavşan kaç tazı tut dediniz. Sizden olmayanlara yaşam hakkı dahi vermediniz. Sizden olanlara sorular verdiniz, memur ettiniz. Devlet üniversitelerine sızdınız, unvanlar dağıtıp devlet kadrolarını bir bir ele geçirdiniz. Milletin sadakası zekatı ve hayrı ile faiz veren bankalar açtınız. Milletin zekatını Hristiyan vakıflara, siyonist vakıflara açıkça pervasızca bağışladınız. Mavi Marmara’da şehit olanlar ile alay ettiniz. İsrail otoritesinden, biattan bahsettiniz dinler arası diyalog başlatıp İslam dini ile alay ettiniz. Devletin her işine karıştınız, gazetenize üye olmayan esnafa bile kan kusturdunuz. Yüz binlerce insana sözde daha iyi hizmet vermek için dinlediniz, milletin yatak odasına girdiniz, kayıtlar aldınız ve bunların üzerinden insanları tehdit ettiniz. Karı ve kocaları birbirinden ayırdınız aileleri dağıttınız ve hala bunlara birilerinin göz yumacağını sandınız. Üzücü olan bunu Allah adına yapmanız, İslami değerleri kullanmanız. Her kim ki Allah’ın dini ile alay ederse bunun hesabını Allah’ın soracağını unuttunuz. Biz sizlere müsaade etmeyeceğiz, dünde etmedik, bugünde yarında bedeli ne olursa olsun etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KİMSE YENİ TÜRKİYE’DE İHANETE GÖZ YUMMAMIZI BEKLEMESİN”

Son operasyonları devam etmesi gerektiğini belirten İçten, paralel yapının devlet ayağı ile hukuki mücadelenin başladığını, sıra medya, iş dünyası ve üniversite ayağı olduğunu bildirdi. İçten, “Kimse yeni kurulacak medeniyette ve yeni Türkiye’de ihanete göz yummamızı beklemesin. Bu Haşhaşi yapının içerisinde Pensilvanya’dan hala emir alan köleler varsa biran önce gemiyi terk etsin” dedi.