İsmail Beşikçi Vakfı’nın ilk şubesi Diyarbakır’da açıldı.

Kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda çalışmalar yürütmek üzere 2012 yılında İstanbul’da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) ilk şubesini Diyarbakır’da açtı. Adına kurulan vakfın şube açılışına sosyolog-yazar İsmail Beşikçi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Kürt-Pen Başkanı Şeyhmuz Sefer ile Kayapınar Belediyesi eş başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını Vakıf Başkanı İbrahim Gürbüz yaptı. İsmail Beşikçi’nin doğum günü olan 7 Ocak 2012’de Beşikçi’yi yaşarken yaşatmak amacıyla vakfı kurduklarını belirten Gürbüz, Hewler’de de bir şube açmayı düşündüklerini belirttiği vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gürbüz, "Beşikçi bir ekol, bir milli okuldur. Ve bu milli okula tüm Kürtler sahip çıkmalıdır" dedi.

İsmail Beşikçi ise, son yıllarda Kürt ve Kürdistan ile ilgili dünya çapında kapsamlı çalışmalar olduğunu ve bu çalışmaların sevindirici olduğunu söyledi. 1960’lı yıllarda Kürt ve Kürdistan kelimelerinin yasaklı olduğunu kaydeden Beşikçi, "Bugün çok fiili gelişmeler var. Tabi bunun için büyük bedeller ödendi" dedi. Beşikçi, "Devletin katılığı, resmi ideolojisine karşı ciddi bir mücadele geliştirmek ve bu resmi ideolojiyi geriletmek gerekir. Bu vakıf da bu amaca hizmet edecektir” diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, vakfın şubesinin Diyarbakır’da açılmış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından, sosyolog-yazar Beşikçi kendi kitaplarını imzaladı.