Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, merkez mahalle muhtarları Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantının ana gündem maddesi, savaştan kaçarak ilçeye yerleşen bine yakın sığınmacı oldu. Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, merkez mahalle muhtarlarından sığınmacı ailelere yönelik yürütülen yardım çalışmaları konusunda destek istedi. Toplantının sonunda muhtarlara ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verildi. Kartalmış, "Ergani’de şuanda bine yakın savaş mağduru sığınmacı aile var. Ayda 40 bin lira civarında Şengalli ailelere giderimiz oluyor. Belediyemizin harcadığı bu para ilçemize hizmet için ayrılan paradır. Bunun dışında her mahallede Suriye’den ve Kobani’den gelen aileler var. Muhtarlarımızdan ricamız, mahallelerde bulunan sığınmacıları ayırt etmeden bunlara sahip çıkılsın ve yardımlar hususunda ön ayak olunsun. Burada ortak bir sinerji sağlamamız gerekiyor. Mahalle muhtarlarımız, kendi mahallerinde bulunan aileleri tespit ederek ihtiyaçlarını yardımsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla gidermelerini, kendilerinin yetersiz kaldığı noktada belediye olarak gereken desteği sunmayı hedefliyoruz. Muhtarlarımız gerekli koordinasyonu sağlayarak kendi mahallelerinde yaşayan insanların sorunlarını ne kadar çözebilirlerse bu konuda bize yardımcı olmuş olacaklardır. Neticede ekonomik kaynakları sınırlı bir belediyeden bahsediyoruz. İmkanlarımız yeteli olsaydı bugün muhtarlardan destek istemezdik. 12 mahalle muhtarı kendi mahallelerindeki muhtaç sığınmacı ailelere kifayet edemediği noktada biz belediye olarak gereken desteği sağlarız. Herkes yardım noktasında bu aileleri belediyeye yönlendirirse asli görevimiz olan ilçeye hizmetleri yapamayız. Burada hayırsever halkımıza büyük görevler düşüyor" dedi.

Muhtarlara ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Kartalmış, "İlçe merkezinde kaldırımlarla ilgili yürütülen uygulama kararlılıkla devam edecek. Kaldırımlar halkın mülkiyetidir. Mülkiyet hakkı engellenemez. Yapılacak ihlallere tahammül göstermeyeceğiz. Gerekirse cezai yaptırım uygulayacağız. Halka ait olan yerleri işgal edenlere, etrafa inşaat malzemesi dökenlere çevre kanununa göre 100 bin lira ceza kesilecek. Öte yandan yaz ayında ilçemizin su sıkıntısı kalmayacak. Üst yapı konusu ise altyapı çalışmaları tamamen tamamlandıktan sonra ele alınarak bir kereden halledilecek" diye konuştu.