Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından market ve fırınlarda yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi tespit edilen 8 market ile eksik gramajla ekmek satan 9 fırın hakkında cezai işlem yapıldı.

Zabıta ekipleri tarafından Kayapınar ilçe sınırları içinde bulunun market ve fırınlarda kontroller sonucu 17 iş yerine para cezası kesildi. Yapılan kontrollerde 8 markette son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi tespit edildi. Tespit edilen yarım ton gıda maddesi toplanarak Büyükşehir Belediyesi çöp depolama alınanda imha edildi. Son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi tespit edilen 8 market hakkında yasal işlem yapılarak ceza kesildi. Aynı kontrollerde eksik gramajla ekmek satan, temizlik ve kaldırım işgali yapan 9 fırın hakkında yasal işlem yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Zabıta Müdürü Önder Öner, "Zabıta müdürlüğü olarak periyodik olarak iş yerlerinde kontroller yapıyoruz. Son bir hafta içinde yoğunlaştırdığımız kontrollerde eksik gramajla ekmek satan, son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi bulunduran ve temizlik eksiklikleri bulunun 17 iş yeri hakkında yasal işlem yapıldı ve para cezaları kesildi. Denetimlerimiz halkımızın sağlığı koruma adına devam edecektir. Ancak halkımızın bu konuda duyarlı olmaları ve şahit oldukları bu durumlar hakkında bizleri bilgilendirmelerini bekliyoruz" dedi.