Diyarbakır’ın Ergani İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan yoksul vatandaşlara yönelik günlük sıcak yemek projesi çerçevesinde Kaymakam Eşref Yonsuz, Vakıf Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte kapı kapı dolaşarak yoksul vatandaşlara yemek dağıtımı yaptı.

Vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Kaymakam Yonsuz, ilçe merkezinde yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlara günlük 1 öğün sıcak yemek yardımında bulunulduğunu, uygulanan proje sayesinde devletin şefkat elinin yoksul vatandaşlara uzatıldığını söyledi. Ergani Kaymakamlığı SYDV tarafından tespit edilen yardıma muhtaç, yaşlı, özürlü ve mutfağı yemek yapma konusunda yeterlilik taşımayan 420 aileye bir öğün günlük sıcak yemek servisi yapılıyor. Uygulanan proje kapsamında yürütülen çalışmalara katılan İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Vakıf Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte Adnan Menderes Mahallesi’nde önceden belirlenen adreslere yemek dağıtımı yaptı. Vatandaşlara dağıtılan yemeklerin kontrolünü yapan Kaymakam Yonsuz, vatandaşlara günlük sıcak yemek dağıtımı konusundaki görüşlerini sordu. Uygulanan günlük sıcak yemek dağıtımı hakkındaki memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, Kaymakam Yonsuz’a teşekkür etti.

Günlük 420 aileye bir öğün sıcak yemek servisi projesinin maliyetinin 400 bin TL olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit edip ihtiyaç sahiplerine yardımların zamanında ve eksiksiz ulaşmasını sağlamak bizim için çok önemli. Bu anlamda sıcak yemek dağıtımı yapılan evleri gezerek uygulamayı yerinde gördük. Genel anlamda vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek girmesinden çok mutlu olduklarını gördüm. Vatandaşlarımızın projemizden memnuniyeti bizleri de memnun etmiştir. Bizim amacımız da vatandaşlarımıza mutlu edebilecek nitelikte hizmet etmek, onlara devletimizin şefkat elini uzatmaktır” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yonsuz, 4 ay süreli aşevi projesinin devamlılığının sağlanacağını sözlerine ekledi.