Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuvarı Çocuk Müzik Bölümü’ne başvurular başladı. Son başvuru tarihinin 30 Kasım olduğu bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı Çocuk Müzik Bölümü’ne başvurular başladı. “Çocuklarımız, geleceğimizdir” sloganıyla çalışmalarını yürüten konservatuarda, çocuklara Kürtçe, halkoyunları, ritim, dengbejlik, koro, Kürt müziği formları, müzik alfabesi, piyano, keman, tembur ve çello derslerinin verileceği öğrenildi. Bölüme seçilen çocukların, her biri 2 yıldan oluşan 3 seviye olmak üzere toplam 6 yıl akademik eğitim alacak. Bu bölümdeki eğitimlerini tamamlayan çocukların, Aram Tigran Akademisi Yetişkin Bölümü’nde eğitimlerine devam etme şansına sahip olacağı da kaydedildi.

7-14 yaş grubundaki tüm çocukların başvurabileceği bölümde sınırlı sayıda kontenjan bulunduğu da belirtildi. Bölüme kayıt yaptırmak isteyen çocuklar için son başvuru tarihinin ise 30 Kasım olduğu ifade edildi.

Ayrıca Aram Tigran Çocuk Birimi Koordinatörü Şerko Kaniwar tarafından hazırlıkları sürdürülen ve Haziran ayında 1001 çocukla yapılması planlanan Doğal Ritm Orkestrası konseri için de 4 yaşından itibaren başvuruların alındığı vurgulandı.