Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, İskenderpaşa Mahalle Meclisi toplantısına katıldı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Abdulkerim Duruk, İskenderpaşa Mahalle Meclisi’ni ziyaret etti. Mahalle Meclisi Eşbaşkanları Cengiz Ekici ve Nefise Oğuz ile meclis yöneticileri, daha iyi ve etkili çalışma yürütmek için meclis çalışanlarının halkla ilişkiler konusunda bir eğitimden geçmesi gerektiğini bildirdi. Fiziki koşullarının iyi olmadığını ifade eden Mahalle Meclisi yöneticileri, kültür, sanat, sosyal alanlarda yapacakları çalışmalara destek olunmasını istedi. Sur içindeki bölgede harabe evlerde uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Mahalle Meclisi yöneticileri, Sur içinin hızla restore edilmesi gerektiğini kaydetti. Mevcut parkların onarılmasını ve yeni parkların yapılması gerektiğini anlatan Mahalle Meclisi yöneticileri, belediye meclisi üyelerinin Mahalle Meclisi ile birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin de, halka iyi bir dil ve üslupla gidilmesi gerektiğini ifade ederek, halkla bir araya gelme periyodunun 2-3 ayda bir olabileceğini söyledi. Eşbaşkanlık sisteminin kendilerine getirdiği bir avantajın aynı anda iki ayrı yerde iki işin yapılabiliyor olması olduğunu aktaran Narin, bundan sonra daha sık bir araya geleceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise, ziyaretin gecikmiş bir ziyaret olduğunu belirterek, Mahalle Meclisleri’nin yerel yönetimleri güçlendirme ve toplumsal mücadele için temel bir yapı taşı olduğunu söyledi. Yapılan çalışmanın değerli, emeğe dayalı ve fedakarca bir çalışma olduğunun altını çizen Kışanak, mahalle meclislerinin belediye ile halk arasında köprü görevi de gördüğünü dile getirdi. Kışanak, “Sosyal politikalar ve yoksullukla mücadeleyi Mahalle Meclisleri üzerinden götürmek istiyoruz. Suriçi bölgesi evimizin misafir odasıdır. Diyarbakır’ın görünen yüzüdür. İleriki zamanlarda temizlik konusunda birlikte çalışma yapacağız” dedi.

Kışanak, daha sık bir araya gelerek halk toplantıları yapabileceklerini belirterek, Mahalle Meclisi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.