Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, milletvekili seçimlerini aratmayan Anadolu Lisesi okul temsilciliği seçimleri yapıldı. Aday öğrenciler için pusula yapılırken, seçimleri ’Ben sadece değişikliği anlatmak için değişiklik diyorum’ sloganını kullanan 9-D sınıfı öğrencisi Ayşenur Yıldız kazandı.

Her sınıfın kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için dört öğrenci kıyasıya yarışa girdi. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler, bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencilere konuşmalar yaptı. Okulun eksiklerini dile getiren aday öğrencinin yapacakları icraatlar listede yazıldı. Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından da okulda seçim yapıldı. Öğrenciler okulun etüt odasına giderek burada kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Salona girişlerinde alkışlarla karşılanan öğrenciler daha sonra sandık kurulunun bulunduğu alana geçti. Arkadaşlarından oluşan kurulun yanına giden öğrenciler burada ’’evet’’ yazan mühür ile aday öğrencilerin isimlerinin olduğu pusulayı aldı. Paravanın arkasına geçerek ’’evet’’ mührünü seçtikleri adayın isminin yanına basan öğrenciler daha sonra oylarını sandığa attı.

Okuldaki 134 öğrencinin katıldığı seçimin tamamlanmasının ardından sayım yapıldı. Öğretmenlerin de eşlik ettiği sayımın sonunda kullanılan 134 oydan 40’ını alan 9. sınıf öğrencisi Ayşenur Yıldız okul temsilcisi oldu.

Demokratik olarak yapılan seçimlerin ardından Ayşenur Yıldız’ın yarışı kazandığını belirten okul müdürü Fevzi Bozkurt, "Öğrenciler kullandıkları oylarla kendilerini temsil edecek kişileri belirledi. Demokrasi kültürünü geliştirmek ve oy kullanma bilincini arttırmak için yapılan seçimlerde 9. sınıf öğrencisi Ayşenur Yıldız isimli öğrenci 2014/2015 eğitim öğretim yılı okul temsilcisi seçildi. Yeni okul temsilcimize hayırlı uğurlu olsun diyerek seçime katılıp kazanamayan adaylarımızı da medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz" dedi.