Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediyesi, Aralık 2014 Meclis toplantısında mahalle ve sokak isimlerinin Kürtçe isimler ile birlikte yazılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Kulp Belediye Meclisi, Eşbaşkan Metin Dinar başkanlığında meclis salonunda toplandı. Meclis gündeminde, ilçe merkezi, merkeze bağlı mahalle ve sokak isimlerinin yanında Kürtçe isimlerinin kullanılması maddesi tartışıldı. Toplantıda ele alınan konu oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda Kulp Belediye Meclisi gündemine almış olduğu konuyu oy birliğiyle karara bağladı.

Toplantı sonrası konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dinar, "Yerleşim yerlerinin isim değişikliğinin yapıldığı tarihten günümüze kadar, yerel halkın zorluk yaşadığı bir olgu olmuştur. Son zamanlarda yapılan yasal değişikliklere dayanarak, mahalle ve sokak isimlerinin yanında Kürtçe isimlerinin de kullanılmasına olanak sağlanmıştır. Bizler de bu yasalara dayanarak, ilçe merkezi, 57 mahalle ve 374 sokak isminin yanında Kürtçe isimlerinin de kullanılmasını gündemimize aldık. Konuyu meclisimizde yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karara bağladık. Yerelde yaşayan bütün yurttaşlarımız arasında Kürtçe isimlerinin kullanılması zaten yaygındı. Halkımızın bu kararı sevinçle karşılayacağından eminim. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.