Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park, AVM içerisinde 2 bin adım atan ziyaretçilerini hediyeye boğdu.

Ninova Park Alışveriş Merkezi, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘Hareketli Yaşam’ projesini hayata geçirerek 2 bin adım atan ziyaretçilerine hediye dağıttı. Ninova Park, İl Sağlık Müdürlüğü’nün kurduğu stant ile vatandaşları sağlıklı adım atmaya davet etti. Kayıt yaptıran ziyaretçiler adım ölçer takarak 2 bin adım atmak için AVM’yi dolaştı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün sloganlı yeleklerini giyip AVM içerisinde adım atmaya başlayan ziyaretçiler oldukça ilgi gördü.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. M. Sait Avar, Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını sağlıklı yaşam ve hareket yılı olarak ilan ettiğini söyledi. Dr. Avar, "2014 yılı boyunca Halk Sağlığı Müdürlüğü her ay bir etkinlik yaptı. Her ay boyunca etkinliklere imza atan İl Sağlık Müdürlüğü’müz öğretmenler, yerel yönetimler ve sağlık çalışanlarıyla hareketli yaşam etkinliği düzenledik. Bizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2014 yılının son aylarında, Diyarbakır’ın en büyük alışveriş merkezi olan Ninova Park ile ortak bir proje oluşturduk. Bu proje kapsamında ziyaretçilere adım ölçerle 2 bin adım atan vatandaşlara çekiliş hakkı sunuyoruz. Yapılan çekilişlerde desteklerinden dolayı imkan sağlayan Ninova Park yönetimine teşekkür ederim. 2 bin adımı atan vatandaşlar çekiliş hakkı kazanarak hediye elde edecektir. Bütün amacımız insanlarımıza duyarlılık kazandırmak. Son dönemlerinde Türkiye’de sağlık hizmetlerinin artmasıyla yaşam süresi uzamaktadır" dedi.

Ninova Park’ın başlatmış olduğu etkinlik 2 gün boyunca sürecek.

Hediyeler kazanan ziyaretçiler için yarın AVM önünde 500 adet dilek feneri uçurulacak.