Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe belediyelerinin Kobani ve Sincar için başlattıkları yardım kampanyasına Dicle Üniversitesi öğrencileri de topladıkları harçlıklarla destek verdi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Kobani’den gelen mülteciler ve Sincarlılar için daha önce üniversite yerleşkesinde yardım standı açtı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde açılan yardım standında toplanan yaklaşık 3 bin 500 lira ile öğrenciler aldıkları kuru gıda yardımını Sümerpark’ta bulunan Suriye deposuna ulaştırdı.

Öte yandan İstanbul’da bulunan Ay Eğitim Araştırma ve Yardım Vakfı (Ay Vakfı) da, 10-15 yaş arası çocuklar için topladığı kışlık montları Sümerpark’taki Suriye deposuna teslim etti.

Kobani ve Sincar için yardımda bulunmak ya da yardım paketlerini teslim etmek isteyenler Sümerpark’ta bulunan Suriye deposuna başvuruda bulunabiliyor. Bireysel ya da kurumsal olarak yapılan yardımlar makbuz karşılığında alınıyor. Yardımlar belirli bir sayıya ulaştığında ihtiyaç dahilinde TIR’lar ile Suriye ve Sincar’a gönderiliyor.