Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor’un taraftar grubu olarak faaliyet gösteren Şehr-i Amed taraftar grubu, bünyelerine katılan liselilerle güçlendi.

Geçen hafta evinde Kahramanmaraşspor’u 2-1 mağlup eden Amedspor’a taraftarlarından tam destek geldi. Şehr-i Amed taraftar grubuyla bilinen taraftarlar 270 kişilik liseli gurubuyla gücüne güç kattı. Gruptan sorumlu tribün lideri Murat Cangül, grubun dernek olmamasına rağmen oldukça yoğun bir üyeye sahip olduğunu söyledi. Cangül, "Diyarbakır’da tribün kültürünü oldukça ileri bir boyuta taşıdık. Gençler ve geleceğimiz olan futbol aşığı kardeşlerimizin destekleri eksilmiyor. Evimizde oynadığımız müsabakada yaklaşık 400’e yakın bir grupla destek verdik. Tribün konusunda bir çok liseli kardeşimizi grubumuza katıp destek vermesi için çağırıyoruz" dedi.

Şehr-i Amed taraftar grubu Başkanı Aziz Ay ise, kısa süre içinde dernekleşme yolunda temel adımların atılacağını dile getirdi. Ay, "Lise ve bayan grupları konusunda çalışmalarımız var. Diyarbakır’da tribün kültürü yavaş yavaş oluşuyor. Artık bizler futbol açısından bu kente oldukça önem vermekteyiz. Yaşanan kötü olayları unutup şehrin imajını düzelterek ileri bir boyuta ulaşılmalıdır. Grubumuz Amedspor’a hep destek olacak. Lig başından beri ses getiren faaliyetlerle takıma katkı sunduk. Futbolcularımızdan bunun karşılığından şampiyonluk bekliyoruz" diye konuştu.