Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde karayolları tarafında ihale edilen Diyarbakır-Silvan karayolunun şehir geçişi parke taşı döşemesi çalışmaları başladı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale dilen Silvan ilçesi Diyarbakır-Bitlis karayolunun 3,5 kilometrelik şehir geçişi kilitli parke taşı döşemesi, yol sanat yapı çalışmaları, yağmur suyu risaleye hatları çalışmaları yüklenici firma tarafından çalışmalar başlatıldı. Yüklenici firma Nedsen İnşaat yetkilileri, "Silvan ilçemizin şehir geçişi olan 3,5 kilometrelik kısmında tretuvar çalışması başlanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında kilitli parke taşı döşenmesi, refüj, sağ sol kaldırım çalışmaları yağmur suyu risaleye hatları ve yol sanat yapı çalışmaları kapsamında 24 metre genişlikte olan şehir geçişi çalışmaları 3,5 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Firmamız Silvan ilçesine güzel bir çalışma neticesinde tarihi ilçeye yakışır çalışma yürüterek çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu çalışma süresince çevreye ve vatandaşlarımıza vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı herkesten özür dileriz. Çalışmalar sırasında vatandaşlarımızın da bizlere destek olacağını umuyoruz" dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla Silvan şehir geçişinin daha konforlu ve tarihi dokuya daha uygun hale geleceğini ifade eden yüklenici firma yetkilisi, 3,5 kilometrelik yol programı kısım kısım tamamlanarak vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi.