Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde, Demokratik Bölgeler Partisi’nce (DBP), Uludere olayının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapıldı.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde, DBP İlçe Örgütü tarafından, Uludere olayının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. İlçe Belediyesi önünde bir araya gelen ve DBP İlçe Eş Başkanı Eyüp Koşar ile HDP İlçe Eş Başkanı Akın Başaran’ın da aralarında bulunduğu kalabalık, ellerine “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. “Susma sustukça sıra sana gelecek” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde yürüyüşü sürdüren grubun önünü Karabehlülbey Caddesi üzerinde zırhlı araçlarla barikat kuran polis kesti.

Burada yürüyüşe izin vermeyen polis ile grup arasında küçük çaplı gerginlik yaşandı. Daha sonra burada grup adına açıklama yapan DBP İlçe Yöneticisi Ercan Aşıcı, Roboski katliamı başta olmak üzere Kürt halkı üzerinde yaşatılan tüm katliamları kınadıklarını belirterek, yapılan katliamın faillerinin belli olmasına rağmen herhangi bir gelişme sağlanmadığına ifade etti. Cizre’de yaşanan olaylara ilişkin de açıklamalarda bulunan Aşıcı, Cizre halkının yalnız olmadığını ve yaşanan provokasyonlara karşı herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamanın ardından polis, grubun Feridun Mahallesi’ne kadar yürümesine izin verdi. Grup, yürüyüşün ardından dağıldı.