Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nce yapımına başlanan Diyarbakır-Silvan karayolunda yol asfaltlama çalışmalarının gelişigüzel yapıldığını ileri süren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir araya gelen Silvanlılar, "Silvan’a Sende Sahip Çık" kampanyası çerçevesinde bugün Silvan-Diyarbakır karayolu TOKİ mevkiinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Silvan TOKİ mevkiinde bir araya gelen mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, gazeteciler, Silvan-Diyarbakır arası minibüs hattı sürücüleri ile vatandaşlar adına Kale Mahallesi Muhtarı ve Silvan Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Ateş açıklama yaptı. Ateş, "Bugün burada toplanmamızın nedeni hayati önem taşıyan Silvan-Diyarbakır arasındaki karayolunda yapım, onarım ve asfaltlama çalışmasıyla ilgilidir. Silvan-Diyarbakır karayolu uluslararası bir yol olması nedeniyle büyük bir önem arz etmektedir. Yapılan yol çalışması kalitesiz olduğu gibi, bölüm bölüm şimdiden çökmeler meydana gelmiştir. Asfalt çalışması yerine stabilize bir kaplama yapılmıştır. Bu stabilize çalışmalar nedeniyle zaman zaman kazalar meydana gelmektedir. Daha büyük bir kazanın olmaması için yetkililerden ve karayolundan acilen bu yolla ilgili tedbirler alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde daha çok ve ölümlü kazalara sebebiyet vereceğini belirmek istiyoruz. Bu tür ihaleleri yüzde 60 kırımla alan müteahhitler ne kadar sağlıklı bir yol yapabilir. Müteahhitlerin aldıkları bu ihaleler taşeron firmalara peşkeş çekilerek, insan hayatını hiçe saymaktadır. Yol yapımında başta ilçe kaymakamlığı ve diğer yetkililerle yaptığımız görüşmelerde henüz bir sonuç alamadık. Bu yol acilen mevzuata uygun bir şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde Diyarbakır Valiliği olmak üzere bu durumu Başbakana kadar götüreceğiz. Bu eylem bizim en demokratik hakkımızdır. Silvan sahipsiz değil, kimse de sahipsiz görmesin" dedi.

Daha sonra kalabalık karayolundaki mucurları ayaklarıyla temizlerken, trafik polisleri de bölgedeki araç sürücülerine yavaş gitmesi için uyarıda bulundu.