Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, 6. halka açık meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Merkez Sur ilçesine bağlı Karaçalı Mahallesi’nde yapılan toplantıda, ilçe belediyesinin 1 yıllık gelir ve giderleri okundu. Gelir gider tablosunun ardından Sincar ve Kobani’den Diyarbakır’a sığınan ailelere yardım konusunda belediye meclis üyelerine önerge sunuldu. Belediye meclis üyelerinin oylaması ile başlayan toplantıya, Sur İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Seyit Narin, Fatma Şık Barut, belediye meclis üyeleri, 70 köy muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Sur İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, geçmiş yıllarda oluşan eksiklikleri 1 yılda tamamlanmasının imkansız olduğunu söyledi. Narin, "Merkez ilçeler bakımında yüzde 2 coğrafik gelişimi ile Sur ilçesi ekonomik anlamda sıkıntıdadır. Biz bu göreve talip olurken veya başlarken 5 yıllık hizmet süreci içerisinde tüm vatandaşlarımızın kent merkezinde yapılan hizmetlerin aynısını tüm mahallelerimizde göreceklerinin sözünü verdik. Kısa süre olan 5 yıl yazıp veya yazmadığımız bir çok hizmeti planladık. Daha fazlasını yapma gayreti içerisindeyiz. Bugün 200 bin metrekare kilitli taş yapım işimiz devam etmektedir. Yapılan çalışmalar öncelikle altyapı ve içme suyu tamamlanmış olan mahallelerde yapılması gerekmektedir. Çünkü alt yapı sorunu devam eden bir mahallede taş yapımını yapmak geçici bir hizmet oluşturur. Yapacağımız hizmetlerden uzun süre vatandaşlarımız faydalanmalıdır. Diyarbakır Su Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile birlikte var olan eksik ve altyapı sorunlarının tamamlaması konusunda, Sur Belediyesi Fen İşleri olarak ta vatandaşlarımızın mahallelerinde kaliteli bir yaşam bulması için elimizden geleninin sözünü vermekteyiz. Hizmette sabır ve azim gereklidir. Dolaysıyla bizler başta vatandaşlarımızı ve yaptığımız işi severek yapmaktayız. Bu inançla siz değerli vatandaşlarımızla bize sunduğunuz güç ile hep birlikte üstesinden geleceğiz. Katılımdan dolayı ve sahiplenmeden dolayı bize medeni bir cesaret verdiniz" dedi.

Eşbaşkan Fatma Şık Farut’un Kürtçe konuştuğu toplantı, fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.