Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şubesi, 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Melis Petek’in kırtasiye ihtiyacını karşıladı.

TSD Diyarbakır Şubesi okul malzemesi eksik olan öğrencilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. TSD çalışmalar sonucu tespit edilen 5 yaşındaki Melis Petek’in okul ihtiyaçlarını karşıladı. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Melis Petek’in anaokulu ihtiyaç malzemesinin tamamı TSD Diyarbakır Şubesi tarafından karşılandı. TSD Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, yaptıkları yardımların ardından 5 yaşındaki çocuğun pembe yanaklarındaki gamzeleri görünce çok mutlu olduklarını söyledi. Kavmaz, “Bugün bir ailemizi daha sevindirdik. Ne mutlu bize, ne mutlu bize yardımlarını sağlayanlara. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bizler elimizden geleni yapmalıyız ki çocuklarımız bize gelecek versin. Çocuğumuz arkadaşlarının içinde kırılmasın, üzülmesin diye süpriz bir hediye hazırladık. Çocuğun okul boyunca kullanabileceği kadar malzemeleri tamamladık. Bugün Melis’i sevindirdik. Bir başka gün Ayşe veya Fatma olur geleceğimiz olan çocuklarımıza ve engellilerimize her zaman en güzel desteği verelim” dedi.

TSD Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Başkanı Netice Arslan ise, çocuk ve engellilere yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Umut kapımız çocuklarımızdır. TSD ailesi olarak sokaklardayız. Bir çok engelli kardeşimizi sevindirdik. Ama bundan sonra her ailenin kapısına gideceğiz. Sıcak yemeği olmayan ailelerimize de destek sunacağız, gerekirse biz de onlarla aç kalacağız. Vatandaşlarımızın sesi olacağız” diye konuştu.