2004 yılında Endonezya’nın Açe bölgesi başta olmak üzere Sri Lanka ve Tayland gibi ülkelerde etkili olan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği Tsunami felaketi, 10. yıldönümünde dini törenlerle anıldı.

Endonezya başta olmak üzere birçok ülkede etkili olan Tsunami sonucu hayatını kaybeden 200 binden fazla kişi dini törenlerle anıldı. Endonezya’da hayatını kaybeden binlerce insan için ülkenin Açe bölgesinde bulunan Büyük Cami’de dini tören düzenlendi. Törene katılan Endonezya Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, Endonezya’ya bu süreçte bağış yapan ülkelere teşekkür ederek, “Hayatını kaybeden binlerce insan bu topraklara yayılmıştı. Karışıklık, şok, yas, korku, acı hissettik ve dua ettik” dedi.

Tayland’daki felakette hayatını kaybeden 5 bin 500 kişiyi unutulmayan binlerce Taylandlı ise ülkenin Ban Nam Khem kentinde inşa edilen anıt duvara çiçek bıraktı. Yaşanan felakette bin 700’den fazla insanın öldüğü Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da da törenler düzenlendi.

26 Aralık 2004 yılında meydana gelen Tsunami’de 200 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Tsunami Endonezya, Sri Lanka ve Tayland, Bangladeş, Malezya, Maldivler ve Myanmar başta olmak üzere Kenya Somali ve Tanzanya’da da etkili olmuştu.