ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 25’e yakın tıbbi malzemede güvenlik açığı tespit edilmesinin ardından ürünleri siber saldırı tehdidine karşı incelemeye aldıklarını bildirdi.

Amerikan Endüstriyel Kontrol Sistemleri Siber Acil Müdahale Ekibi, (ICS-CERT) şeker hastalarının vücuduna ilacı damardan pompalayan cihaz olan insülin pompası ve vücuda takılan kalp cihazları gibi tıbbi malzemelerin “hacklenme” riskine karşı incelemeye alındığını ifade etti. Yetkililer, henüz kayda geçen bir vaka olmamasına rağmen kötü niyetli kişilerin tıbbi malzemelerin uzaktan kontrolünü sağlayabileceğini açıkladı. Oluşan güvenlik açıklarını bir an önce ortadan kaldırmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden uzmanlar, aksi halde hackerlerin var olan güvenlik açıklarını tespit ederek tedavi sırasında hastalara aşırı doz ilaç verebileceğini ve hastaya ait gizli bilgileri ortaya çıkarabileceğini ifade etti. Uzmanlar tüm bu sorunların ölüm ile sonuçlanabileceğini sözlerine ekledi.

ABD’de daha önce Homeland adlı dizide ABD Başkan Yardımcısı kalp cihazının hackerler tarafından ele hacklenmesi sonucu hayatını kaybetmişti.