Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi’nin (SDP) çalışan kadınların sayısının arttırılmasına yönelik sunduğu tasarının 11 Aralık’taki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yasalaştırılmasına karar verildi.

Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi tarafından kadınların iş hayatında daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla hükümete sunduğu kadın kotasının arttırılması teklifi tartışmalara neden olmuştu. Hristiyan Birlik Partileri’nin koalisyon protokolüne uymadığı gerekçesiyle engellemeye çalıştıkları tasarının kabul edilmesine karar verildi. 11 Aralık’ta gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında yasa olarak kabul edilecek tasarı 2016 yılında yürürlüğe girecek. Tasarı kapsamında büyük şirketlerin işçi sayılarının yüzde 30’unun kadınlardan oluşmasına ve bu yasaya uymayan şirketlere maddi yaptırım uygulanacak.

Almanya Federal Çalışma Bakanı Von der Leyen, büyük şirketlerin yönetim kurulundaki kadın oranının yüzde 4 ile sınırlı kalmasının ülkenin imajını olumsuz etkilediğini belirterek, "Eğitimli kadın sayısının fazla olduğu Almanya gibi modern bir ülkede, büyük şirketlerin yönetici kadrolarında kadınlara yönelik bu tür bir mesaj yakışık almıyor” dedi.