Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında uçan Ermeni ordusuna ait Mi-24 tipli savaş helikopterinin vurulduğunu açıkladı.

Savunma Bakanlığı, "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından cephe hattında son 3 gündür yapılan tatbikatlar sırasında düşman askeri helikopter provoke karakterli uçuşlar yapmaktaydı. Sürekli olarak Azerbaycan üzerinde savaş tatbikatları yapan askeri helikopter, Azerbaycan mevzilerine hücum girişiminde bulundu" açıklamasını yaptı. Saldırı girişiminde bulunan Ermenistan helikopterinin Azerbaycan silahlı güçleri tarafından Ağdam bölgesinin Kengerli köyü yakınlarında saat 13.45 sularında vurularak düşürüldüğü kaydedildi. Helikopterin, iki ülke mevzilerinin arasında bir yere düştüğü ifade edildi.

Olayın görgü şahitlerinden çoban, ”Sabah koyunları otlatmaya çıkardığımda helikopterin alçak mesafeden Ağdam’a doğru ilerlediğini gördüm. Daha sonra o bölgeye çok sayıda hava savunma sisteminin sevk edildiğine şahit oldum. İlk olarak nereden ateş açıldığını görmedim ama çatışmanın şiddetli olduğu belliydi. Daha sonra bir şeylerin vurulduğu sesi geldi ve bende o bölgeden ayrıldım” dedi.

Ermenistan savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, helikopter düşmesi sonucu 3 pilot yaşamını yitirdi.