ABD’nin en zengin insanı olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 7 yılda inşa edilen ve toplanda 63 milyon dolara mal olan malikanesiyle göz kamaştırıyor.

Malikanesine her yıl ortalama 1 milyon dolar konut vergisi ödeyen Bill Gates’in evinin inşa sürecinde 300 işçi çalıştı. Gates, evine Yurttaş Kane filmindeki Charles Foster Kane karaterinin kurgusal evi Xanadu 2.0 adını verdi. 6 bin 100 metrekare alana kurulu olan devasa ev barındırdığı birçok teknolojik sistemle de göz kamaştırıyor. Gates’in evinde bulunan ileri teknoloji ürünü sensörler misafirlerin tercih ettikleri sıcaklık ve aydınlatma seviyesine göre belirleniyor. Misafirlerin evin içinde konumları değiştiği zaman bulundukları odaların sıcaklık seviyesi de misafirlere göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bu devasa evdeki bir başka özellik ise duvarlardaki çizimlerin bir tuşa basarak değişebilmesi. Gates’in evinde bilgisayar ekranlarına çizili olan görseller bir dokunmayla değişebiliyor. Gates’in evindeki bir başka teknolojik özellik ise ses sistemleri konusunda. Gates’in evinin havuzunun altında bir ses sistemi mevcut ve insanlar bu sayede yüzdüğü sırada havuzun içinden gelen müzikleri duyabiliyor.

Gates’in evi 200 kadar misafiri ağırlayabilecek kapasiteye de sahip. Akşam yemeği için 150, kokteyl içinse 200 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip evde 6 tane de mutfak bulunuyor. El yazması eserlere ev sahipliği yapan devasa bir kütüphanesi de bulunan Gates, bu kütüphaneyi oluşturmak içinse 30 milyondan fazla harcama yaptı. Evinde 23 tane aracı aynı anda barındırabilecek büyüklükte garaja da sahip olan Gates’in evi, 24 saat boyunca elektronik olarak gözetleniyor.