Brezilya’da bir kadını bıçaklayarak öldüren 26 yaşındaki siyahi genç Sailson Jose das Gracas’ın yakalandıktan sonra neredeyse hepsi beyaz kadın olan 41 kişiyi daha öldürdüğü ortaya çıktı.

Brezilya’daki Rio metrosunda bir kadını bıçaklayan zanlı, olayın ardından verdiği ifadesinde 41 kişiyi “zevk için” öldürdüğünü itiraf etti. Brezilyalı polis memuru Pedro Henrique Medina, olayın ardından yaptığı açıklamada, Gracas’ın sadece beyaz kadınları takip ettiğini ve daha sonra onları öldürdüğünü bildirdi.

Emniyette ifadesi alınan Gracas, 9 yıl boyunca 37 kadını, üç erkeği ve ağlayarak etrafta bulunanların dikkatini çekebileceği nedeniyle iki yaşındaki bir çocuğu öldürdüğünü kaydetti. İfadesinde kurbanlarını en ince ayrıntılarına kadar takip ettiğini ifade eden Gracas, “İlk önce 17 kadını öldürdüm. Olayı titizlikle planladım, kimliğimi gizlemek için yağmurluk, parmak izi bırakmamak içinse eldiven giydim. Birini öldürmediğim zaman sinirli oluyordum. Öldürmek beni sakinleştiriyordu. Kurbanları iki ya da üç ay boyunca düşündükten sonra öldürdüm ve hiç pişmanlık hissetmedim. 10, 15 ya da 20 yıl ceza alsam da dışarı çıkar çıkmaz aynı şeyi yapacağım” dedi.

Brezilya hukuk kurallarına göre en fazla 30 yıllık bir hapishane cezası verilebiliyor. İdam cezası ise uygulanmıyor.